cz en
Úprkova 2, 695 01 Hodonín | tel. +420 518 351 051 | úterý - pátek: 9.00 - 17.00 hod, sobota - neděle: 13.00 - 17.00 hod, pondělí: zavřeno

Nati-Y / OBRAZ-Y

19.duben 2023 - 11.červen 2023

Natálie Roučková Opatrná


Povznes se / diptych / malba

20. 4. – 11. 6. 2023

 

Výstava představuje obrazy malířky a profesionální parkurové jezdkyně Natálie Roučkové Opatrné. Ta se těmto dvěma vášním se věnuje již od dětství, a tak snad ani není překvapením, že právě spojení malby s jezdeckou tématikou se v její tvorbě objevuje nejvíce.

 

Díky svému talentu vystudovala několik oborů na VŠUP v Praze pod vedením osobností známých jmen současné umělecké scény. V pohledu na umění i život ji však ovlivnil především otec, malíř Pavel Roučka, a jeho umělečtí kolegové jako například Michael Rittstein, Ivan Ouhel nebo Jiří Šalamoun, brzy tak dospěla k vlastnímu osobitému stylu.

 

V jejích dílech se nejčastěji objevuje stylizovaná hlava koně, nebo část těla koně v pohybu, v různorodé barevnosti, provedená expresivními tahy štětce. Každý obraz je však také odrazem jejích vlastních pocitů, zážitků a emocí.

 

Vernisáž proběhla ve středu 19. 4. 2023, na fotografie se můžete podívat zde:

 


Vstup do galerie
Vstup do galerieVstup do galerieVstup do galerieVstup do galerieVstup do galerieVstup do galerieVstup do galerieVstup do galerieVstup do galerieVstup do galerieVstup do galerieVstup do galerieVstup do galerieVstup do galerieVstup do galerieVstup do galerieVstup do galerieVstup do galerieVstup do galerieVstup do galerieVstup do galerieVstup do galerieVstup do galerieVstup do galerieVstup do galerieVstup do galerieVstup do galerieVstup do galerieVstup do galerieVstup do galerieVstup do galerieVstup do galerieVstup do galerie