cz en
Úprkova 2, 695 01 Hodonín | tel. +420 518 351 051 | úterý - pátek: 9.00 - 17.00 hod, sobota - neděle: 13.00 - 17.00 hod, pondělí: zavřeno

Vyšívané vzpomínky

Program pro seniory

 


 

Výtvarná dílna a beseda s autorkou obrazů Danielou Mikuláškovou

 

čtvrtek 25. května

ve 14 až 16 hodin

 


Vstup do galerie
Vstup do galerieVstup do galerieVstup do galerieVstup do galerieVstup do galerieVstup do galerieVstup do galerieVstup do galerieVstup do galerieVstup do galerieVstup do galerieVstup do galerieVstup do galerieVstup do galerie

 

Výstava nazvaná Krajiny – Příběhy je věnována tvorbě brněnské malířky a kreslířky Daniely Mikuláškové (1974), absolventky Filosofické a Pedagogické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci a poté Fakulty výtvarných umění VUT v Brně. Již celé desetiletí se Mikulášková věnuje vyšívaným obrazům, často velmi barevným, expresívním a divokým, nebo naopak minimalistickým, jemným i snovým. Jejím celoživotním tématem se stává krajina a obrazy “Krajiny” tvoří stěžejní část výstavy v grafickém kabinetu hodonínské galerie.

Z počátku vyšíváním – vrstvením nití a bavlnek na látku, nahrazovala klasickou malbu na plátno. V poslední době tvoří také obrazy, kde výšivku kombinuje s malbou. Výhodou je, že k vyšívání nepotřebuje velký ateliér, jak sama říká, stačí židle v kuchyni, divan u televize. Některé obrazy napíná, až když jsou hotové, takže při tvorbě je má na klíně. Podkladem nejsou malířská plátna, ale často již použité látky – staré ubrusy, závěsy, povlečení nebo šaty ze second-handu.

 

 

Společně s vystavující autorkou Danielou Mikuláškovou se projdeme její výstavou, necháme se inspirovat jejími díly a vytvoříme si jednoduché „vyšívané“ obrázky.

Program je možné absolvovat i s dětmi (nejlépe např. s vnučkou).

 

Účastníci se nemusí obávat zvýšených nároků na zručnost, stačí běžné dovednosti v ručních pracích.

Materiál bude zajištěn, cena za workshop je 50,- Kč.

 

Kapacita je omezená, proto je třeba se předem přihlásit a program si rezervovat!!!

 

Kontakt:

Mgr. Romana Košutková

telefon 518 351 051, 601 575 255

e-mail: navratilova@gvuhodonin.cz