cz en
Úprkova 2, 695 01 Hodonín | tel. +420 518 351 051 | úterý - pátek: 9.00 - 17.00 hod, sobota - neděle: 13.00 - 17.00 hod, pondělí: zavřeno

Michal Bačák

13.březen 2019 - 26.květen 2019

Devatero ročních období

 


 

vernisáž ve středu 13. března

v 18.30 hodin

 

 

Kurátorka výstavy: Mgr. Romana Košutková.

 

V hudebním programu vystoupí:

T. Štourač – tenor, S. Jozová – soprán, G. Spáčilová – klavírní doprovod

 

Výstava potrvá do 26. května 2019.

 

 

O autorovi a výstavě:

Nová výstava s názvem Devatero ročních období patří do řady výstav, které v galerii věnujeme současné ilustraci. Michal Bačák původně vystudoval produktový design ve Zlíně a od vysoké školy se pohybuje v prostředí designérů a architektů.
Jeho ilustrace nenajdeme tedy v knížkách, ale aplikované na objektech či v architektuře. Často se s ní setkáváme také v novinách a časopisech, kde ilustrace v posledních letech zažívá velký boom, a pro ilustrátory se tak noviny stávají další důležitou prezentační platformou.
V portfoliu Michala nalezneme řadu úspěšných realizací pro mladé české designéry a galerie, jako je např. pražská galerie Křehký, studio DECHEM nebo společnost Preciosa.
Tyto práce pro designéry jsou také jádrem výstavy u nás v galerii.
Právě ve spolupráci s galerií Křehký vystavujeme nevšední kolekci porcelánových váz Naše květena s hravými a zářivými kresbami květin. Tvar váz navrhovala, modelovala další mladá designérka Klára Šumová.

Pro stejnou galerii Michal Bačák navrhoval také trojici mís volně inspirovanou tradicí habánské keramiky. Ručně malované dekory zobrazují každodenní i slavnostní život lidí, ve kterém se prolíná lidový folklór Moravy s exotickými kulturami.

Dominantou prezentace je ručně malovaný Oltář Svatého Františka, nádherný obraz a současně i kus nábytku, objekt pro náš skrytý duševní svět. Navíc funguje jako skříňka, do které je možné ukrýt své poklady. Tento oltář si zamilujete. Má schopnost vyvolat estetický prožitek a působí tiše na naše vnitřní emoce.

 

Fotografie z vernisáže:


Vstup do galerie
Vstup do galerieVstup do galerieVstup do galerieVstup do galerieVstup do galerieVstup do galerieVstup do galerieVstup do galerieVstup do galerieVstup do galerieVstup do galerieVstup do galerie

 

Videoreportáž na TVSlovácko:

(od 5.13 minuty)