cz en
Úprkova 2, 695 01 Hodonín | tel. +420 518 351 051 | úterý - pátek: 9.00 - 17.00 hod, sobota - neděle: 13.00 - 17.00 hod, pondělí: zavřeno

Voňavá košilka

program k výstavě ilustrací Veroniky Vlkové

 

28. 3. 2018 – 17. 6. 2018


 

Víte, kde se na světě vzal slavík a skřivánek, chudobky, včely a vosy? Znáte Slzičky Panny Marie a víte, proč se osika chvěje a jak dostala mateřídouška své jméno? To jsou jen některé z otázek nového programy Dětského ateliéru hodonínské galerie pro školy.

 

Na výstavě mladé ilustrátorky Veroniky Vlkové, absolventky brněnské Fakulty výtvarného umění, dětem představíme ilustrace z knihy Ježíškova košilka básníka Jana Zahradníčka.

 

Jde o program založený na praktické činnosti účastníků. Pro děti jsme spolu s autorkou připravili krásné pracovní listy „Kouzelné herbáře“ a vzorované papíry pro výtvarné dílny. Program je možné využít nejenom pro hodiny výtvarné výchovy, ale také českého jazyka nebo přírodovědy. Budeme pracovat s květinami a esenciálními oleji.

 

V naší galerii se vždy počítá s přímou aktivní pedagogickou činností učitele (doprovodu školní skupiny) v rámci lektorských programů!

Programy doplňují RVP (Vzdělávací oblast Člověk a jeho svět, Umění a kultura, Člověk a společnost). 

Edukačního programu se lze zúčastnit v pondělí až pátek v časovém rozmezí od 8.00 do 13.00 hodin. (Je možné tedy i v pondělí, kdy je galerie uzavřena)

 

Cena na osobu je 10,- Kč. V ceně je zahrnuto vstupné a veškeré výtvarné materiály a pomůcky.

 Děti mateřských škol mají vstup zdarma!

Délka trvání programu 60 minut.

                              

Pro rezervaci prosíme uvést tyto údaje: název školy, třída, počet osob, kontakt na učitele (e-mail, telefon).

 

Děkujeme a těšíme se na návštěvu!